© Rootsville.eu

Joakim Tinderholt & His Band (N)
tiltle: Deadlines
music: Rhythm 'n Blues
release date: 2023
label: Big H Records
info artist: Joakim Tinderholt


© Rootsville 2023


Het was al sinds 2017 geleden met 'Hold On' dat we nog eens iets hoorden van het Noorse Rhyhtm 'n Blues fenomeen Joakim Tinderholt meer met deze 'Deadlines' staat hij weer waar we hem verlangen en dat is aan de top.

Joakim Tinderholt en zijn band werden in januari '05 in Oslo opgericht door leden van de bekende Muddy Waters Blues Clubs-huisband, naast Tinderholt zelf. Sindsdien heeft de band talloze succesvolle optredens gegeven in clubs en festivals in heel Noorwegen. Enkele hoogtepunten zijn het Notodden Blues Festival, het Dark Season Blues Festival, het Color Blues Festival en tournees door Polen en Rusland, maar ook hier in de Lage Landen kende hij meer dan succes met optredens op Sjock en Goezot.

Ondanks zijn jonge leeftijd is de krachtige RnB- en blueszanger en -gitarist Joakim Tinderholt al een ervaren entertainer en een kracht waarmee nog jaren rekening moet worden gehouden. Hij heeft het geluk gehad om op te treden met onder meer Rick Holmstrom, Mitch Kashmar, Kirk Fletcher, Kid Ramos en The Mannish Boys. Bill Troiani (bass) en Alexander Pettersen (drums) voegen precies de juiste groove en swing toe aan de band. Ontelbare uren samen gespeeld als begeleidingsband voor zowel binnenlandse als internationale artiesten. Ze worden door velen beschouwd als een van de beste RnB-ritmesecties in Scandinavië.

Joakim Tinderholt and His Band brengen eindelijk hun derde album uit. Deze keer zijn ze dat wel daagt de grenzen van het Rhythm & Blues-genre uit met rock aan de ene kant en soul aan de andere kant de andere. Originele composities staan zij aan zij met vintage parels!

tracks:

01. Deadlines (2:15)
02. Don't Look Now (3:55)
03. I Ain't Rich (2:56)
04. (I Know) You Don't Love Me (1:54)
05. Love Is Amazing (3:07)
06. Hillbilly Blues (2:51)
07. Can I Change My Mind (2:34)
08. Too Late (2:41)
09. How I Got To Memphis (3:02)
10. Love Is A Four Letter Word (2:49)

musicians:

Bill Troiani: Bass, Vocals
Kjell M. Lauritzen: Piano
Haakon Hoeye: Guitar, Vocals
Joakim Tinderholt: Vocals, Guitar
Alexander Pettersen: Drums